NIS– bee priču u 100 km od Sofije

NIS-- bee priču u 100 km od SofijeRim, Footrest Kraljevstva i 2 svijeta rat je zapravo ostavio svoje tragove u trećem najveći grad u Srbiji. Niš je jedna od najvažnijih destinacija za dan-putovanja i također tržištu od Sofije. Zadivljujuće u centru, divna hrana, sjajan troškove i prodavnica na standardnom srpski hranu, što je prepoznao u Bugarskoj– šta više da li je potrebno ljudi, na pozitivan subotu ili nedelju. Za divno centar kao veliki pabova u NIS-a, ipak, mnogo je više od nekoliko slojeva pozadini, početka hiljadama godina ranije, u najmanju ruku, da je veličanstvena puta Rimske Imperije.

Zajednici je naseljeni sa kulturna i istorijsko spomenika da obavestim i dokazati da NIS je stalno imao ključnu dužnost u pozadini oboje u starom Rimu i Footrest Carstvo do današnjih dana, kada to je treći najveći grad u Srbiji. U Niše imamo zapravo bio mnogo puta kada se nešto brzo za kafu kao ručak prije nego krenemo na Sofiju i razne druge instrukcije, i razne druge puta preko noći, da vidim grad u mnogo više detalja. Međutim kao što god da nemamo dovoljno vremena da mu poradame potpunosti kao i svi smo nešto ostaviti za sledeći put. Međutim, nakon brojnih obrva kroz u različite rasporede i također iz različitih satelita, možemo stanju da smo vidio toliko grada je destinacija Specifične niše.

Grad Konstantin Veliki– Gregory

Najranije tragove doseljenika u lokaciju vratiti 5000 NIS-g-n XP. Njen prvi cveta, međutim grad vidi tokom Rimsko Carstvo. Uhvatila ga je Legionari’ 75. ip. N. kao u sljedećih godina, da postanem zaključak je na putu kroz Militaris (dodatno zvao koristeći Diagonalis), vodi iz Beograda u Istanbul, kroz NIS, Sofija, Plovdivu i također Odrin.

Dva vjekovima kasnije, u godinu 272 u Niš je rođen budućnost Cara i Svetac Konstantin Veliki, koji nudi ga grad mnogo važnije dužnost u pozadini. Teško da razjasnimo je znači da Konstantin od NIS u Rim. U to vrijeme je Carstvo bilo Tetrarchia, ili posao na način 4.

Arc bio je podijeljen u Zapadnom i također Istočne komponente, od kojih svaki ima svoj vlastiti, odmah vladar (Agustus), koji je sam uzeo njegov glavni zhuprany kao nasljednik (“ Cezar“). U 292 godine papa Konstantin Constantius Klor je imenovan Cezar Zapadnog Rimsko Carstvo. Kasnije u ovim naslova je, a i njegov dečko, sve dok na kraju tetrarchate nije bio potpuno uklonjeni i također Konstantin završio sam biti Car celu Rimsku Imperiju.

Imanju je umjetničko djelo

Mnogo sezemano naslijeđe ostati od Konstantin Veliki u njegovom rodnom gradu, je Mislio o njegovom velikom ljeto kod kuće, bio brojne milja daleko od grada, a i danas na kraju. Vili je otarasila u 4. stoljeća i veličinu, kao danas izgledaš izvanredno. Cijeli kući pokriva lokaciju od 400 jutara, koji se sastoji od glavnih Carske Apartman i okolnim posao i razne druge zgrade. Samo područje Odmor kući je 6 hektara– 98,6 63 metara. U Zapadnoj strani su kupatila, kao u East je Nymphaeum (sklonište od nimfe). Cijeli Sjeverni dio Apartman je vruce, i stambeni imovina bila i također vodovoda. Centralnom dijelu okvir ostao u vrstu u kavez sa Foton u sredini. Jedan od jedan od upadljiva artefakti iz Vile održavaju mozaik Opsware kao floorings kao zidove imanja. Iako je sve jača upala mišića sistem, fizički, mogu rijetko zamisliti Tipična kući u svoj sjaj. Sve, bez obzira, kaže da je bila cywinska umjetničko djelo. U lokaciju rezidenciji je još jedan vodeni toranj, skladišni prostor za vodu, nafte, kao vino, dva crkve i, naravno, kupatila.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here