Specifičan niše

U jugoistočnoj Srbiji, samo 160 km Zapadno od Sofije laži grad Niš je predivno i slikovitom područje, veliki prostor da vidim tokom vikenda. Negdje u Srbiji, blizu Granice sa Bugarska, je grad NIS-a. To je okružen tri brda sa slovo „s“– Suva Planine, Stylistica brda i također planine Selicevica.

Jeste li razumjeli taj

Niš je jedan od najstarijih gradova na Balkanu, zvao definitivno „prolaz između Istoka i Zapada.“ Rijeku, koji se kreće preko grad je rijeka nišava u prijevod je „Vilina reku.“ Zvao se kao on … „Vilin gradu.“ Iolite kada ova zemlja oni su verovali da su voda iz rijeke živjeti uvrnuta bića– Vili, također poznat i kao samovila i vile. Imena gradova razlikuje zavisi populaciju kao svoje vođe: Navico– kreatora selu u Keltima, Nasus– Rimljani, Nisos … kada je ateista i Posebno niše– u Teretni pojedinaca.Jeste li razumjeli taj

U gradu ili u svojoj oblasti, rođen je veće od nijednog Rimskog Cara. Spominjem dva: Constantine sam Velikog– znao za kristijanizacija i pokrštavanje pokojnog Rimsko Carstvo. Pušten pravilnik Milana u 313, koje pruža jednaka prava za sve religije u Kraljevstvu, i također je bio prvi Christian Car (iako pretvoren u Hrišćanstvo na ivici smrti). Justin i ja, koja se aktivira Ustiyanovicha carstvo, njegov nećak Justinijan Sjajno! U subotu je tržište dan, kao i u Niše možeš poobikolite susjedstvu prodavača, da imaš robu ispod zamka. Građani Injune tvrde da prvi u zemlji počela nudi burari! Krajem kolovoza i vrlo rano septembra u Niša je „Dana bureka“.

Svježe prijedloga: Šta da radim u gradu?

Paolicelli turističke atrakcije– kulturna i istorijsko monolita na području dobrog susjed. Postoje atrakcije nalazi izvan postrojenja u koje možeš da vidiš do vozilo ili lijep autobusu. Obično posjetilaca otkrivaju interes Za grad: citadele String, Cair fontane, Monolita osvoboditelei na Određeno niše Ceglie toranj, Spomenik dva čovjeka sa psa– pisac Stefan Sremac i heroj– tragač umjetničku galeriju. Iz zajednice: Kući Centar; Niska Banja; zgrada je Park Bubnju; brda Čegar. Otkrili Kapan i također Obadia. Lokaciju da bi trebala da traži je Kazandzijsko sokace ulici, je zadržao svoju ulogu, i ljepota za 18-ti vek, sa svoje prodavnice kao radionice. Tamo ćeš naći nekoliko kafani! Posle ručka biti u jednoj od kafića na glavnom putu grada– kafiću sa drvenim, metala ili pletenu stolicu sa mekani jastuci. NIS-a. Ovo je jedan od najboljih gradova u srbiji, nalazi se na rijeci nišava.Svježe prijedloga: Šta da radim u gradu?

On je među najstarijih gradova na Balkanu, i zbog chrysomyinae, njegov položaj je zvao Prolaz između Istoka i također Zapad. Susjedstvu zadovoljan Tok, tvrđava u 18 veku, gradili na Rimskom pregovaranje. Ti treba da vidiš Kraljevski rezidenciji naseljenih mjesta, napravio 1886. Glavu toranj, dodatno poznat kao Ceglie toranj razvijena od lobanje od 952 pobunjenika protiv turski jaram. Ako voliš da radnju, šetnja kroz podzemni u kupovinu put. Lepenski VIR. Odmaralište leži na obalama Dunavu u Istočnoj Srbiji. Je velika nagodba s oko deset lolita mali satelit gradu. Tragači kao ribari da boravio u regiji u između 7000 i također 5500 g. ip. B. to., ostavljam iza jedinstveno arhitektonski i također društveni spomenika. Kako bi se spasio, ove stvari je veoma bitan, to je prevesti u skoro 30 metara veće spriječiti poplava iz jezera, koji je razvio u Željezna vrata … najvećih reka jaz u Evropi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here