Vitamini: Svaku malu stvar koju treba da prepoznaješ

Ono što zaista čini za vitamina? Šta je dužnost svaki od njih zavise jedan od mnogih drugih? Samo koliko se često i također gdje su nabatame? Ovi kao i razne druge intrigantno istraga će sigurno biti tvoje rješenje u pisati da sam zapravo spremna za tebe. A, b, C, D, E, i Κ je abecedu u naše zdravlje, to je o njoj će sigurno spomenuo baš kako ste platili jedinstvena interesu da svaki vitamin samostalno. Šta su vitamini? Vitamini (iz lat. vita – život) su prirodni supstance, bez koje u pravu, a također normalno funkcionisanje tijelo teško.Vitamini: Svaku malu stvar koju treba da prepoznaješ

Njihovo ime nije slučajno, zbog toga što oni rade kao jedan cofactor i također coenzymes u skoro sve biohemijske procedurama u tijelo. Ne kalorično vrijednost, ali da se reguliše metabolizam (metabolizam) i takođe pomaže tijelo pretvoriti macronutrients (zdravo proteina, masnoće i također hidrata) u energiju. Vitamini (s stvarno neobično olakšice) ne mogu biti proizveden samostalno u telu, koji traži njihove izvan potrošnje putem hrane u malim količinama.

Šta su glavni grupe vitamini?

U suštini, vitamina su se razdvojili u dvije velike grupe: debela rastvorljiv (Jedan, D, e, K) i vodorastvorimie (sve b vitamine i vitamina C). Razlika između njih je to dok debeli rastvorljiv vitamine su pohranjene u debeli tkiva u tijelu, nakon toga vodorastvorimie se u krvi i urinarnog sistem sistem, kroz koji su izbačeni.

Ovo je razlika uzrokuje manje potrošnje privatni vitamine Dok vodorastvorimie vitamine biti obnovljen dnevnik, debeli-rastvorljiv to nije pitanje.

Pored toga, previše unos (veće od dolimite plafone) u mnogim slučajevima je otrovan i predstavlja opasnost za zdravlje i wellness. Dozvolite nam, bez obzira na to, da se upoznati sa svakim vitamin nezavisno, jer čak i pada na istu grupu, imaju različite rezultate na tijelu.

Debela-rastvorljiv vitamini

Vitamina A (Retinol). Ovo vitamin ojačava imuni sistem, stimulira razvoj kao rasta. Promoviše zdravo i uravnotežen kožu i da se očuva dobro stanje disajne organe. Pomaže mrežnice i također rožnjača da rade efikasno i postavlja kapacitet da je vidim u slabom svetlu. Vitamin je aktivno proteina sintezu kao ugljiko hidrata kao debela metabolizma proces. Nedostatak je povezan sa oštećen vid– t. zvala. „hen slepota“. Vitamin nedostatak vode u zaustavljen razvoj kao težinu smanjenje, potpuno suhu kožu i izgled područja, da umanjimo lysmata sekret takođe i drugi. Javlja u 2 vrste: puno vitamina a (retinol) i provitamin a (karotena). Tijelo ima sposobnost da napravimo puno vitamina jedan od provitamin (carotenoids) na osnovu njihove potrebe.Debela-rastvorljiv vitamini

Najbolje poznat su beta-karotena, koji je solidan anti-oxidant, zaštitne protiv besplatne radikalima. Obe vrste vitamin u hranu konzumiramo. Retinol u ljubimca stvari kao beta-karotena uglavnom u hranu biljnog porekla. Potrebno je da to razumijem obogaćivanje na dijeti sa vitamin je potrebno uz unaprijediti potrošnje B grupa vitamine i također vitamina C. resursa Hrane: jetru, puter, mliječni stvari, jaja, šargarepu, špinat, brokoli, žuto-narandžaste voće poput kajsije, dinju i ananas; savjetovao dana u dan potrošnje: Ljudi: 3 000 IU *: Žene – 2 300 IU;. Sigurno plafon: 10,000 IU; * IU – Međunarodna Jedinice (globalne sistema – jedinica dimenziji koja brojače iznosu od materijala protiv svoje biološke efekat).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here