11 blizina Injune i ekstra

Snajper na putu da NIS-a. Cesti od granice da Niš je blizu broj fascinantno lokacije da možeš da se sastojati od u tvoj plan putovanja. Timski abbey. Tasket manastir Svetog Georga laži otprilike 16 kilometara Sjeverno od Još. Odmarališta je smještena u mirnoj područje– klisuru rijeke Temska. Pored toga, abbey je fascinantno od bivše bugarske i također staru Crkvu sa freskama u 16 kao 17 veka. stoljeća.11 blizina Injune i ekstra

Vodopada u klisuru rijeke Temska. Ako odeš na stranu od samostana u proljeće, to je izvodljivo spojiti šetnju sa 2 vodopada. Prvi nalazi se malo u manastir, idealno blizu puta prije nego zadnji vidi u abbey. Pored autoputa postoji ukrasni kucicu za ptice, iz koje počinje kratak put za srednji dio pada. Ako ti avans na autoputu nakon Temske abbey, u vezi sa kilometra u redu puta ćeš vidjeti još jedna privlačna pada. To je malo rijeku-na pritoci reke Temska i države Bukowskog, … Da. Treći padne spušta sa grebena na brdu na levoj obali rijeke Temska vezi 2 km nakon abbey.

Još tvrđave Kaleto

Ali možda koštati u pravcu Niše ili investirati cijeli dan. U ustanovi grada stoji citadele Kaleto, koji izgleda kao tvrđava Baba Vida u Vidim, iako u minimum dimenziju. Za piratskaja citadele postoji priča koja je napravljena u 14 stoljeća Momchil voyvoda– u Rhodope vođa porijekla bugarske. Njegova pravila ostao u Zapadnom Rhodopes i Bio početne resursa je Podvis u Rhodope brda … danas je putnik sajt Momchilova tvrđava u blizini grada Grad.

  • Zukowski abbey. Sukovsky pretpostavka abbey se nalazi u slikovite kanjon Erma rijeku, oko 18 km Južno-Istočno od Međutim u gradu Sukovo. On dodatno je bivši bugarske abbey. Postoji određeno informacije, kada je osnovana. Poklon Crkva je integrirati u sred 19 stoljeća. Poganovski abbey.
  • Poganovski manastir Sv. John se Igrala, u blizini Tsaribrod (Dimitrovgradu), deset kilometara Južno od Cukovskij, kao na obali: Sl., stolu. Da pretpostavim … i on je bio bugarske. To je vjerovao da je to bio integrirati u kasno 14 veka ili jako rano, 15 veku.

Istorijski Muzej

Tamo možeš da vidiš bogat dokaz od drevnog i srednjeg vijeka nađe. Ratnog zarobljenika kamp crveni križ. Objekt od početka Drugi Globus bitku. U kampu su poslali u zatvor skoro 30,000 ljudi, 12,000 od njih su izveli. Stvarno opako ličnosti. Destinacija u NIS-a. Glavna atrakcija u Niša, smješten u Centralni dio grada, sa dva olakšice Ceglie toranj i Mediana. Ceglie toranj. Ceglie toranj ili čak i Lobanju toranj je 3 metra visok rock toranj sa integrisane lobanje, pretvorio u impresivan monolita savjetuje od oboljelih od whistance u bitci za Nišu protiv Turaka. Umiješanosti u kontakt, kao njihova tijela bez glave. Za izgradnju lobanje su saidani u zidu površine toranj. Prosječne. Prosjek je Roman Apartman, kuća Cara Konstantin. Ostaci Odmor kući danas su posjetioca privlačnost, kao nalazi vrlo blizu Ceglie toranj. To su iznimke, što sam rekao. Razne druge fascinantno nišan su u centru Niš. U monolita da Stevan Sremac kao heroj svoju galeriju. Područje je savršen za fascinantno fotografije. Hotel je uz glavni put u kupovinu kao u Niša je bronzana, što stoji na srpski pisac Stevan Sremac i među njegovim heroji … luljeta galeriji uz njegov pas. Sremac je popularna srpski autor koji boravio u NIS za jedan deceniji. Umetnička galerija je ličnost iz jedinstvena mu ivko je gozba.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here