Prijatno vikenda posjetiti NIS

Tokom naše martinska tri dana pregledaj da susjedne Srbiji, otdelana vrijeme da te upoznam i Specifičnih niše. Mi naselesele ne jednu, već dve destinacija da su tamo zaslužujem provjeriti. E, pa, priznajem, bili smo u mogućnosti da završimo sa planom, ali dobama iskustvo. U ovom članku reći ću ti u vezi svih onih fascinantno mjesta u Niše da smo posjetili. Za efikasnost, ja ću država u prolazu drugima, koje nismo. NIŠA nije do sada iz Sofije. možeš ići tamo i vratiti se nazad za jedan dan, tako kada vrijeme je još uvijek za putovanje kroz grad, a ti svoje utiske.

Kako da dobiju

Grad Niš je treći najveći grad na granici Srbiji. Putem to potoka rijeku nišava. Stambeni ili poslovni prostor nalazi oko 165 kilometara Sjeverno-Zapadni iz Sofije i također mogu biti došao u oko 2 i pol hr voziti, ne računajući bevenuto na granici. Da Nišu, možeš ići nezavisno od kola, kao i pored toga možete se koristiti rješenja putujući u firmi … veliku obilazak vozači u Bugarskoj i često organizovati ekspedicija Niše.

Brzo o NIS

U Klasičnom puta, grad je tvrdio Nasus. On stigne do ograničenja Rimsko Carstvo u’ 75. ip. XP. Putovao je kroz Rimskog puta kroz Militaris, koji povezuje Beogradu sa Konstantinopolj. Naisus domorodački kući Konstantin Veliki, prvi Christian Rimskog Cara i tvorca Konstantinopolja. U trajanje 3– 7 stoljeća, distriktu nacalaban od Sloveni. U ranim 9 stoljeća Niše uključena u granice Bugarska širom režima Khan Krum. Za većinu periodu od Srednjeg vijeka na Niše u regionu Bugarske. Koliko 1878. Specifičan niše u stanovnika, uglavnom u bugarskoj u etničke uslovima. Sa San Stefano Sporazum NIS je povezan da je Zemlja iz Srbije. Nakon toga, veliki komponentu bugarske populaciju itselve u lokaciju, drugi dio ide kroz asimilaciju. Tipično. Prosjek je rodno mjesto Car Konstantin Veliki. Nalaze na Istočnoj granica Niš. Mi bernahme pokriva samo temu iz dometa. Bila zatvorena, nas obavjestili … do kraja April. Ceglie toranj. Ceglie toranj ili Lobanju toranj je mali kapelu blizu da Tipična, što je i sama toranj od lobanje. To je rok toranj, visok, sa 3 metra, u kojem su postavili glave heroja koji je pao u borbi Nišu protiv Turaka.Brzo o NIS

Borba se dogodio na brdu Čegar, blizu Niš. U vezi ovoga, nažalost, dodaj ukupno poraz. Da se izgradi, njihova tijela bez glave i također lobanje saidani u zidu površinu toranj je 56 linije 17 glavu na putu jednostavno 952. Toranj je na autoputu u Beogradu da Sofija. Izuzetnoj lokaciji, malo opasno, sa puno kornjače i još ekstra nedostaje u ovom trenutku. Ali možda ovo treba da bude lokaciju pattikawa na brini, kao nagađanje. Cijena: 200 dinara da 300 dinara za mješovite kartu sa Istorijski Muzej i Buchenwald Crveni križ. Nismo bili u mogućnosti da učestvuje u zadnje dve stvari, pošto sam radio do 3, i također smo malo ispod 3 bili u Ceglie toranj. Ipak, uspjeli smo krajolik u Bučenvaldu od autoputa. Tok tvrđave i Park na rijeci nišava. Tok tvrđava leži u srce grada, na finansijskim institucijama rijeke. Dvorac kao u blizini sobi je bio razvijen u stvarno dobro hoda u gradski Park. Za zamak za prijem košta prijaviti. Po Vikipediji, Protok tvrđava je jedan od najvećih i također najbolji zaštićeni citadels na Balkanu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here